Jak poznat dobré boty nejen na podzim a zimu?

Fenomén barefoot

Proč chodit naboso? Proč to dopřát i vašim dětem?

Recept: Syrský dezert "3mi Shaouckee" / 28.4.2015


Tenhle recept je neuvěřitelně rychlý a vynikající. Máte-li doma v lednici patřičné filo těsto a obyčejnou mozzarellu, jste kdykoliv připraveni přijmout a oblažit návštěvu. Recept má manžel od svého syrského kamaráda a my ho doma v tuto chvíli jíme den co den!

Budete potřebovat:

*filo těsto v podobě nitek Kadayif - (500g balení vyjde cca na 4 "koláče") - koupíte v orientální potravinách
*1 mozzarellu
*25 - 50g roztopeného másla podle chuti
*4 lžíce třtinového cukru
*špetku skořice
*100 ml vody

Postup:

Těsto postupně odtrhávejte a pečlivě jím pokryjte celé dno formy (jakékoliv menší), je třeba opravdu pečlivě drobit na nitky a vytvořit vrstvu takovou, aby dno bylo komplet zakryté. Poté na tenounké plátky, cca 2 mm, nakrájejte jedno balení mozzarelly a poklaďte jím těsto tak, aby byla vytvořena souměrná vrstva sýra. Nakonec přijde opět vrstva natrhaného těsta tak, aby byla mozzarella zcela zakrytá.
Roztopte kostičku másal a lžící jej nalijte po celé ploše. Dejte do trouby péct na cca 10 minut na 180 stupňů.
Mezitím ohřejte 4 lžíce třinového cukru s trochou vody a špetkou skořice. Až nitky začnou na povrchu zlátnout a těsto tak vykazuje známky křupavosti, opět lžící polijte celou plochu touto cukrovou vodou. Nakonec deje ještě na pár minut do trouby, aby povrch skutečně zezlátl.
Podávat můžete teplé i studené, konzumujeme lžičkou:). Celá příprava s pečením trvá okolo 25 minut.

text a foto: AMV