blabla
baner_podzim-01.jpg

Recept z Akademie léčivé výživy: Kernottové karbanátky / 19.5.2016

Budeme potřebovat (4 porce):

  • 2 hrnky kernotta

  • 2 cm řasa Kombu

  • 4 PL kukuřičného škrobu

  • 2 cibule nadrobno nakrájené

  • česnek, majoránka

  • 6 PL pohankové mouky hladké nebo polohrubé

  • podle potřeby cca 1 šálek kukuřičné strouhanky na zahuštění

  • šťáva ze strouhaného zázvoru na pokapání hotových karbanátků

Postup přípravy (doba přípravy 1 hodina):

Kernotto namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s řasou a špetkou soli do měkka v tlakovém hrnci (cca 45 minut). Uvařené zrno nameleme na masovém strojku. Cibulku s česnekem lehce orestujeme, přidáme majoránku a lehoučce osmahneme. Všechny přísady smícháme. Tvoříme karbanátky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě cca 30 minut při 160 °C. Podáváme se salátem dle vlastní chuti.

text a foto: ALV