Recept z Akademie léčivé výživy: Kernottové karbanátky / 19.5.2016

Budeme potřebovat (4 porce):
-
2 hrnky kernotta
-
2 cm řasa Kombu
-
4 PL kukuřičného škrobu
-
2 cibule nadrobno nakrájené
-
česnek, majoránka
-
6 PL pohankové mouky hladké nebo polohrubé
-
podle potřeby cca 1 šálek kukuřičné strouhanky na zahuštění
-
šťáva ze strouhaného zázvoru na pokapání hotových karbanátků
Postup přípravy (doba přípravy 1 hodina):
Kernotto namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s řasou a špetkou soli do měkka v tlakovém hrnci (cca 45 minut). Uvařené zrno nameleme na masovém strojku. Cibulku s česnekem lehce orestujeme, přidáme majoránku a lehoučce osmahneme. Všechny přísady smícháme. Tvoříme karbanátky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě cca 30 minut při 160 °C. Podáváme se salátem dle vlastní chuti.
text a foto: ALV